Yaşam

Dünya rekortmeni atlet sırrını paylaştı… İşte enerji bombası etkisi yapan, zayıflatan ve hastalıkları önleyen sihirli karışım

  • Temmuz 9, 2024
  • 3 min read
Dünya rekortmeni atlet sırrını paylaştı…  İşte enerji bombası etkisi yapan, zayıflatan ve hastalıkları önleyen sihirli karışım

Kettlebell sporunda (Kettlebell adı verilen ağırlıklı bir spor aracı kullanılarak yapılan, fitness ve antrenman tekniği) birden fazla dünya rekoru sahibi olan Jennifer Hintenberger, Business Insider’a yaptığı açıklamada, vegan diyete geçmenin, irritabl bağırsak sendromu (IBS) ve polikistik over sendromu (PCOS) gibi kronik sağlık sorunlarıyla başa çıkmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Ayrıca 43 yaşındaki Kanadalı sporcu, bir günde çok fazla meyve yediğini ama her sabah besin değeri yüksek olan ve enerji artıran bir smoothie hazırladığını da söyledi. Bu karışımın enerji vermesinin yanı zayıflattığını ve hastalıkları önlemeye yardımcı olduğunun da altını çizdi.

İşte Jennifer Hintenberger’ın enerji bombası etkisi yapan karışımının tarifi…

ISPANAK

Sağlıklı bir beyin ve kalp için demir, kalsiyum ve C vitamini açısından zengin olan Ispanak, bu karışımın en temel besini. Jennifer Hintenberger de sihirli karışımında bir tutam ıspanak kullanıyor.

MUZ

Karışımın olmazsa olmazı ise muz… Hintenberger, “Muz, sağlıklı sindirim, potasyum, magnezyum, lif ve enerji için karbonhidratlarla dolu. Karışımıma bir adet muz ekliyorum” dedi.

DONDURULMUŞ MEYVE

Lezzet ve doku katması için tarifin en önemli parçalarından birinin dondurulmuş meyve olduğunu söyleyen Hintenberger’in tercihi genelde kiraz oluyor. Çünkü kiraz, kas ağrılarının azalması ve daha iyi iyileşmeyle ilişkilendiriliyor. Çoğunlukla da bir avuç kadar kiraz kullanıyor.

ZENCEFİL

Zencefilin iltihabı azaltmaktan tutun da sindirimi iyileştirmeye kadar çeşitli sağlık yararları pek çok araştırmayla ortaya kondu. Hintenberger de zencefili asla es geçmiyor.

ZERDEÇAL

Zerdeçal, bilimsel olarak kanıtlanmış antiinflamatuar ve antioksidan faydaları olan kurkumin adı verilen bir bileşik içeriyor. Bu nedenle Hintenberger, karışımında bir tatlı kaşığı kadar zerdeçal kullanıyor.

KARABİBER

Jennifer Hintenberger, zerdeçalın faydasını daha da artırmak için karabiberi mutlaka kullanıyor. Ayrıca karabiber, kan şekerini düzenlemeye ve hastalıkları önlemeye yardımcı olabilecek bileşikleri de içeriyor.

MACA KÖKÜ

And Dağları’na özgü bir bitki olan maca kökü, genellikle amino asit sağlamak ve sağlıklı hormonları desteklemek için toz halinde kullanılıyor. Hintenberger, karışımında ise bir ölçek kadar kullanıyor.

BİTKİ BAZLI PROTEİN TOZU

Smoothieyi daha doyurucu hale getirmeye yardımcı olması için bitki bazlı protein kullanan Hintenberger, “Bu toz kas yapımı olumlu yönde etkiliyor. Genellikle vanilya aramolısını tercih ediyorum” dedi.

Hintenberger, karışımın genel olarak sadece besin maddeleri ve hastalıklarla savaşan polifenollerle dolu olmadığını, aynı zamanda lezzetli de olduğunun altını çizdi.

About Author

Gamze Tansu Dilber