Kültür & Sanat

Carmina Burana, 250 Kişilik Kadrosuyla Yine AKM’de Sahnelenecek

Carmina Burana, 250 Kişilik Kadrosuyla Yine AKM’de Sahnelenecek
  • PublishedEkim 6, 2024

Geçtiğimiz sezon prömiyer yapan ve büyük ilgi gören Carmina Burana, görkemli kadrosu ve etkileyici performansıyla yeniden seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. 250 kişilik dev kadrosuyla sahnelenen eser, 9-10 Ekim, 21-23 Kasım ve 4 Aralık 2024 tarihlerinde AKM Türk Telekom Opera Salonu‘nda sahnelenecek.

Bu koreografik sahne kantatı, solistleri, orkestrası, korosu, bale sanatçıları, çocuk korosu ve bale sanatçıları ile Modern Dans İstanbul sanatçılarını bir araya getiriyor. Sahnenin tüm teknik imkanlarının kullanıldığı bu büyük prodüksiyonda, döner sahneler, sofito borularının zaman kodlarına göre hareket etmesi gibi detaylarla izleyicilere görsel bir şölen sunulacak.

Carmina Burana‘nın rejisi, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Volkan Ersoy ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Bale Başkoreografı Ayşem Sunal Savaşkurt tarafından üstleniliyor. Eserin 24 parçası, Volkan Ersoy’un yanı sıra Deniz Özaydın, Berk Sarıbay, Özgür Adam İnanç, Alper Marangoz ve Ferhat Güneş’in koreografileriyle sahnede canlanacak.

Eser, Carl Orff‘un 1936’da bestelediği ve ilk kez 1937’de Frankfurt Operası’nda sahnelenen bu eşsiz eseri, doğa ve aşkı konu alan Orta Çağ metinlerine dayanıyor. Orff’un etkileyici müziği ve dev prodüksiyon, sanatseverler için unutulmaz bir deneyim sunacak.

Written By
Rabia Tutmaz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir