Celebrity

27 Yıllık İtiraf: Will Smith, Siyah Giyen Adamlar Setini Üç Saat Durdurdu

27 Yıllık İtiraf: Will Smith, Siyah Giyen Adamlar Setini Üç Saat Durdurdu
  • PublishedEkim 6, 2024

Ünlü aktör Will Smith, uzun süre magazin gündeminde kalmasının ardından bu kez de yıllar önce yaşanan bir set anısıyla gündeme geldi. Siyah Giyen Adamlar (Men in Black) filminin yönetmeni Barry Sonnenfeld, 27 yıl sonra bir podcast programında Will Smith’in sette yaşadığı bir olayı açıkladı.

Setin 3 Saat Tahliye Edilmesine Sebep Olan Olay

Sonnenfeld, ikinci hatıra kitabı olan “Best Possible Place, Worst Possible Time” vesilesiyle katıldığı Kelly Ripa’nın podcast programında, 1997 yılında çekilen Siyah Giyen Adamlar filminin setinde yaşananları anlattı. Sonnenfeld, Smith ve rol arkadaşı Tommy Lee Jones‘un “hava geçirmez” bir kapsülde hiper hızda sürüş yaptıkları sahne sırasında yaşananları aktardı. Çekimler sırasında Smith, beklenmedik bir şekilde kapsül içinde gaz çıkararak tüm ekibi zor durumda bıraktı.

Yönetmen Sonnenfeld olayı şu sözlerle anlattı: “Will Smith’in ‘Aman Tanrım, çok üzgünüm. Tommy, çok üzgünüm’ dediğini duydum. Tommy ise sakince ‘Sorun yok, Will’ diyordu. Hızla bir merdiven getirerek Tommy Lee Jones’u kapsülden çıkardılar ve ekip Will Smith’in çıkardığı gazla burun buruna geldi.”

Set Üç Saat Boyunca Tahliye Edildi

Sonnenfeld, bu olayın ardından setin üç saat boyunca kullanılamadığını belirterek, “Çok küçük ve hava geçirmez bir alanda Will Smith’in çıkardığı gazla aynı yerde olmak istemezsiniz. Seti üç saatliğine tahliye ettik. Bu inanılmaz bir şeydi,” diye ekledi. Olay, setteki ekibi bir süre zor durumda bıraksa da filmin çekimleri başarılı bir şekilde tamamlandı.

Siyah Giyen Adamlar’ın Gişe Başarısı

1997 yılında vizyona giren Siyah Giyen Adamlar, dünya çapında 584 milyon dolar gişe hasılatıyla yılın en çok kazanan üçüncü filmi oldu. Will Smith, bu filmden önce Kurtuluş Günü (Independence Day) ile büyük başarı yakalamış ve Siyah Giyen Adamlar’dan sonra dünya çapında bir süperstara dönüşmüştü. Yönetmen Sonnenfeld, serinin 2002 ve 2012’de çekilen iki devam filmini de yönetmesine rağmen, bu filmler 1997’deki ilk film kadar büyük bir gişe başarısı elde edememişti.

Written By
Birsen Gönül

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir